Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze producten, diensten of onze website? Kies dan een categorie waarin je jouw vraag terug kunt vinden. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen:

Selecteer een categorie


  • Algemeen
  • Energie
  • Bekijk alle vragen
  • Verberg alle vragen
Wat betekent deelnemer bij MKB inkoopmanager?
betekent deelnemer bij MKB inkoopmanager? Als je onze aanbiedingen wilt ontvangen zul je deelnemer worden van ons collectief. Deelnemen is gratis en vrijblijvend. Je beslist op elk moment of je wil ingaan op besparingen die wij je kunnen aanbieden.
Is deelnemen gratis?
Ja, deelnemen is zowel voor MKB bedrijven als ZZP’ers geheel gratis. Wij ontvangen ongeacht welke leverancier u kiest een vergoeding. Hier betalen wij onze organisatie van.
Hoe kan ik contact opnemen?
Je kunt bellen met één van onze klantenservicemedewerkers via het telefoonnummer 085 - 4833 133 (lokaal tarief), bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00. Uiteraard kun je ook een e-mail sturen naar service@mkbinkoopmanager.nl.
Waar is MKB inkoopmanager gevestigd?
Wij zijn gevestigd aan de Princenhagelaan 13 in Breda.
Is MKB inkoopmanager een onderdeel van MKB Nederland?
Nee, MKB inkoopmanager is geen onderdeel van MKB Nederland en heeft ook geen samenwerking met MKB Nederland. MKB inkoopmanager is een onderdeel van Power to the People B.V., een collectieve inkooporganisatie die door grootschalig inkopen schaalvoordelen kan aanbieden voor consumenten en het MKB. MKB Inkoopmanager gebruikt de letters MKB in haar naam om haar doelgroep aan te duiden namelijk het Midden en Klein Bedrijf.
Wat kan ik ongeveer gaan besparen?
Dit is helemaal afhankelijk van jouw verbruik en wat voor contract je nu hebt. Bij een gemiddeld verbruik van een kleine MKB’er bespaar je ongeveer € 1000,- tot € 1250,- op de leveringskosten. De leveringskosten zijn de kosten waarop de leverancier invloed heeft, dus exclusief energiebelasting en BTW.
Welke tarieven ga ik betalen?
Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en het moment van inkopen. Aangezien wij grootschalig inkopen, realiseren wij vrijwel altijd een mooie besparing. In de meeste gevallen gaat je contract aansluitend in. In sommige gevallen hebben wij een interessant aanbod wat direct kan ingaan. Dit is echter afhankelijk van je huidige contract.
Zit ik vast aan het aanbod?
Nee, wij sturen je per e-mail of per post een aanbod. Daarna kun je zelf beslissen of je gebruik wenst te maken van ons voorstel of niet.
Weten jullie wat ik verbruik?
Nee, wij weten niet exact wat jouw verbruik is. Wel kunnen wij je een indicatie geven van wat een gemiddeld MKB bedrijf verbruikt:
ZZP:Elektriciteit: 4000 kWhGas: 2.000 M3
Eenmanszaak:Elektriciteit: 10.000 kWhGas: 3.000 M3
Winkel:Elektriciteit: 25.000 kWhGas: 5.000 M3
Kantoorpand:Elektriciteit: 40.000 kWhGas: 7.500 M3
Industrieel:Elektriciteit: 90.000 kWhGas: 60.000 M3
Welke bedrijven kunnen gebruik maken van onze diensten?
Als je ondernemer bent met een KvK-inschrijving, kun je zakelijke energie aanvragen. Of je een kleinzakelijke of een grootzakelijke verbruiker bent, hangt af van de capaciteit van je elektriciteits- of gasaansluiting.

Kleinzakelijke verbruiker:
De capaciteit van de elektriciteitsaansluiting is kleiner dan of gelijk aan 3*80 Ampère en de capaciteit van de gasaansluiting is kleiner dan of gelijk aan 40m3 per uur.

Grootzakelijke verbruiker:
De capaciteit van de elektriciteitsaansluiting is groter dan 3*80 Ampère en de capaciteit van de gasaansluiting is groter dan 40m3 per uur.

De kleinzakelijke verbruiker kan gebruik maken van MKB inkoopmanager.
De grootzakelijke verbruiker kan gebruik maken van de diensten van onze zusterorganisatie Flink Consultants, zie www.flinkconsultants.nl.
Hoe kan ik meerdere aansluitingen tegelijk aanmelden?
Wanneer je meerdere vestigingen en / of panden wilt aanmelden, kun je het beste onder vermelding van je bedrijfsnaam en KvK-nummer een e-mail sturen naar service@mkbinkoopmanager.nl
Wat voor contracten bieden jullie allemaal aan?
Afhankelijk van de markt bieden wij je verschillende contractsoorten aan. In de regel bieden wij 3-jarige overeenkomsten aan met een vaste prijs voor groene stroom en gas. Maar mocht je liever een contract voor onbepaalde tijd (variabel) of juist 1 jaar vast wensen bent je bij ons ook aan het juiste adres.
Gaat het om groene stroom?
Voor de kleinzakelijke markt werken wij uitsluitend samen met partijen die groene stroom kunnen leveren aan het collectief.
Kan ik een boete krijgen van mijn huidige leverancier?
Ja, wanneer je een contract hebt dat nog lang doorloopt kunt je een boete krijgen van je huidige leverancier. Wij kunnen je exact vertellen hoe dit zit. Bekijk daarom altijd goed wat voor contract je nu hebt.
Creditcheck
Leveranciers die een aanbod uitbrengen aan het collectief kunnen een creditcheck uitvoeren om de kredietwaardigheid van bedrijven te beoordelen. Hiervoor schakelen leveranciers vaak specialisten in zoals Dun & Bradstreet.

Klantenservice
HULP NODIG? WIJ ZIJN ER VOOR JE!

Heb je hulp nodig bij het aanmelden van je bedrijf? Of heb je vragen over het collectief van MKB inkoopmanager Wij staan voor je klaar! Mede daarom hebben we al meer dan 85.000 tevreden klanten.

Naar de klantenservice
klantenservice mkbinkoopmanager